Početna»Novosti»Restoran Garden ponovo u vodiču Gault & Millau
26.04.2023.Promo

Restoran Garden ponovo u vodiču Gault & Millau

Gastronomska oaza na Kopaoniku i ove godine se našla na listi najboljih srpskih restorana

novost restoran garden ponovo u vodiču gault millau vinski magazin vino fino
Restoran Garden hotela Grand Kopaonik ponosno se pridružio listi najboljih restorana u Srbiji. Na ceremoniji u hotelu Hyatt Regency u utorak je predstavljen prestižni gastronomskom vodiču Gault & Millau za 2023, a u kome je jedan od odabranih restorana baš ovaj ugledni restoran sa Kopaonika

Za Dušana Mihajlovića, šefa kuhinje restorana Garden, kvalitet i izuzetan ukus koga ćete se sećati i nakon odlaska iz restorana, glavni su lajtmotivi restorana, uz tradicionalne tehnike kuvanja.

- Izuzetno sam ponosan na još jedno priznanje koje je restoran Garden dobio od strane prestižnog Gault & Millau vodiča. Privilegija je biti u selekciji najboljih restorana u Srbiji i to po ukusu eminentnih poznavalaca svetske gastronomske scene. Nastavićemo da pomeramo granice dobrog ukusa, donoseći novi duh u prepoznatljiv planinski ambijent – rekao je.


Dušan Mihajlović, šef kuhinje restorana Garden (foto: Andrej Nihil)

Restoran Garden ističe se modernom kuhinjom inspirisanom najboljim lokalnim ukusima, sa akcentom na odabrane namirnice kontrolisanog porekla. Tako se na meniju ovog restorana mogu naći najkvalitetnija lokalna burata, aromotični plodovi prirode poput vrganja i tartufa, planinska jagnjetina i nezaobilazna borovnica sa obronaka Kopaonika. Osim u izvrsnoj hrani, ovde se prednost daje uživanju u ambijentu koji odiše dinamičnom, planinskom atmosferom.

Gault & Millau, jedan od najprestižnijih gastronomskih vodiča na svetu, koji neprekidno proširuje svoj uticaj još od 1962. godine kada je nastao u Francuskoj, poznat je po tome što promoviše najbolje restorane i najtalentovanije šefove u preko 25 zemalja sveta.