Početna»Novosti»Novi meni i novo radno vreme u Homi
13.05.2025.

Novi meni i novo radno vreme u Homi

Jela slave srpsku tradiciju kroz savremenu i tehnički rafiniranu prizmu gastronomije

novost novi meni i novo radno vreme u homi vinski magazin vino fino
Ovog proleća, uvedene su novine u Homi - starom dorćolskom fine dining šarmeru - novo radno vreme i novi jelovnik inspirisan srpskim gastronomskim nasleđem.

Novi meni, kaže njegov tvorac sjajni šef Filip Ćirić, slavi srpsku tradiciju, ali kroz savremenu i tehnički rafiniranu prizmu gastronomije.

- Heritage meni je nastao iz želje da se autentični sastojci i tradicionalna jela kao što su pastrmka, kečiga, samsa, mangulica, jagnje pramenka sa Stare planine predstave na nov, sofisticiran način, koristeći se tehnikama visoke gastronomije i slow cooking-a - kaže Filip Ćirić.

Heritage meni stiže u osam sledova, a takođe je novi i Chef’s Choice meni u Homi u šest sledova koji kombinuje mediteranske i francuske klasike sa lokalnim elementima – rezultat je elegantna fuzija ukusa, tekstura i mirisa.



Za sve one koji su se pitali kada će Ćirić ubaciti svoj fenomenalni bujabez koji nas je oduvao pre nekoliko godina na našoj humanitarnoj večeri 5 Star Dinner – riblja čorba a la bouillabaisse stiže u drugom sledu šefovog izbora.

- U oba menija, zapravo je inspiracija povezivanje teritorija Srbije, sećanja i tehnika kako bi svaki zalogaj ispričao priču o mestu, vremenu i kulturi – kaže Ćirić.

U novim jelima stare Home možete uživati od utorka do četvrtka od 15 do 22 sata, i od petka do nedelje od 13 do 22 sata. Ove sezone, restoran ne radi ponedeljkom.