Početna»Novosti»Food Vision by Open Balkan: Susret balkanskih aroma
19.11.2024.

Food Vision by Open Balkan: Susret balkanskih aroma

Posebna sajamska celina koja će se održati u halama 5 i 11 donosi inspirativne masterklasove, hranu koju spremaju vrhunski šefovi, i uzbudljiva takmičenja

novost food vision by open balkan susret balkanskih aroma vinski magazin vino fino
Do početka trećeg sajma Wine Vision by Open Balkan ostalo je samo tri dana! Od 22. do 24. novembra, Beogradski sajam biće mesto koje spaja tradiciju i moderne trendove, slavi ukuse i mirise Balkana, i dovodi u Beograd brojne vinare, vinske eksperte, šefove, ljubitelje dobre hrane i vina i sve one koji žele da na jednom mestu dožive bogatstvo balkanske i svetske vinske i gastronomske baštine.

Food Vision by Open Balkan, kao posebna sajamska celina koja se održati u dve hale, 5 i 11, donosi ove godine uzbudljive sadržaje – inspirativne masterklasove, izložbe, prezentacije, nadmetanja...

Jedna od najzanimljivijih ponuda u okviru celine Food Vision biće Gastro teatar, jedinstveno gastronomsko iskustvo koje na Beogradski sajam dolazi direktno iz nekih od najboljih restorana i hotela u Srbiji i regionu. Na spisku je 18 restorana - Tisa New Balkan Cuisine, Magelan, Gig, Thyme, Homa, Smokvica, Mona Plaza, Kolo, Gorski Kopaonik, Suvenir, Tisi, Tomahawk, Masa, Merak Balkan Cuisine, Nobel Palace, restoran vinarije Stobi iz Severne Makedonije, Artur iz Tirane. U petak i subotu, 22. i 23. novembra od 19h i u nedelju, 24. novembra od 14h vrhunski šefovi ponudiće, po ceni od 3.000 dinara, set meni od tri ganga uz vina koja su posebno za ovu priliku odabrali vodeći somelijeri u Srbiji. Sav prihod od ovog događaja biće doniran u humanitarne svrhe.



Još jedan izuzetno atraktivan deo programa je i takmičenje Open Balkan Young Chef Culinary Challenge, na kome će se mladi takmičari nadmetati u dve kategorije, pojedinačnoj i timskoj. Gastro partner ovog dela programa je kompanija METRO, a osam uglednih internacionalnih sudija oceniće sposobnosti mladih šefova i svoju odluku saopštiti pred samo zatvaranje sajma Wine Vision by Open Balkan, u nedelju u 18h.

Za mnoge posetioce ovakvih događanja, masterklasovi su njihov najvažniji deo jer na njima mogu da se fokusirano upute u nove razvoje na gastronomskoj i vinskoj sceni. Među ovogodišnjim masterklasovima su onaj važnosti tradicije koji će održati poznati milanski šef Ćezare Batisti (restoran Ratana), potom masterklas šefa Alesandra Negrinija čiji restoran Il Luogo di Aimo e Nadia, smešten u Milanu, nosi jednu Mišlenovu zvezdicu...Šef Filip Ćirić govoriće o Heritage meniju restorana Homa, a Ivan Pažanin, TV lice i poznati šef iz Hrvatske, o mediteranskom delu Balkana i njegovoj gastronomiji...

Sve ovo pratiće i sajamske prezentacije brendova koji su na različite načine povezani sa vrhunskim ugostiteljstvom.

Ceo program sajma Wine Vision by Open Balkan može se pogledati na zvaničnom sajtu manifestacije. Ulaznice se kupuju na sajamskoj blagajni. Pojedinačne ulaznice staju 1.000 dinara, grupne (za 20 i više osoba) 700 dinara, a porodične 1.600 dinara.