Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: In Smoke We Trust
restoran nedelje restoran nedelje in smoke we trust vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje in smoke we trust vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje in smoke we trust vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: In Smoke We Trust

Gastrošor
Žorža Klemansoa 27
Beograd je poslednjih godina počeo da dobija lokale u kojima se američki roštilj – ne burgeri kojim prestonica obiluje, već veliki, dugo dimljeni komadi mesa – priprema na način koji bi zadovoljio i nepca onih koji istražuju američke nedođije i drumske mehane. Od marta ove godine se ovim mestima pridružio i In Smoke We Trust, koji je posle biznisa sa dostavom proširio delatnost i na zanimljivi i sasvim neformalni restoran unutar sad već superpopularnog dorćolskog Gastrošora.

Specifičnost In Smoke We Trust sastoji se u tome što se meso priprema po originalnim teksaškim receptima, dakle dimi se u smokerima po petnaest sati. Pitmasteri Marko Karas i Marin Rudić su veliki zaljubljenici u originalni teksaški roštilj, i stvorili su sjajan meni zasnovan na brisketu od junetine, potom svinjetini – probajte njihovo drpano prase! - i ćuretini, i sve to se nudi uz domaće BBQ i burger sosove, coleslaw salatu i druge priloge, kao i svež domaći hleb. Ne oskudevaju ni u ponudi pića koja jednostavni obrok od vrhunskog mesa može da podigne u rang ugodne gozbe u jednom od najzanimljivijih prehrambenih distrikta u Beogradu: tu su kraft piva, odlični džinovi, odabrana vina iz domaćih vinarija...

Vrhunac ponude In Smoke We Trust svakako je brisket – na površini je taman tačno koliko treba, a iznutra vas čeka ono što je nemoguće postići bilo kojim drugim postupkom osim dugim dimljenjem, dakle sočno, rozikasto meso prožeto aromom bukovog dima. Gosti naročito hvale i njihov BBQ sos na bazi jabuka, a i drugi prilozi ne zaostaju po kvalitetu, od pasulja u roštiljskom sosu do džema od luka kao standardnog priloga uz ovaj tip mesa.

Na sve ovo dodajte i dobro promišljen enterijer i simpatičnu baštu, i dobijate mesto koje je punom i dinamičnom Gastrošoru dodalo novu dimenziju uživanja u znalački i sa ljubavlju spremljenom mesu.

Još dobrih restorana