Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran Enso
restoran nedelje restoran enso vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran enso vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran enso vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran enso vinski magazin vino fino

Restoran Enso

Mitropolita Petra 8, Beograd
063 594 924
www.enso.rs
Kada je Miša Relić, vlasnik Bitef Art Cafea, kultnog beogradskog kluba, pre nekoliko godina odlučio da se oproba i u fine dining vodama, mnogi su bili skeptični. Ipak, tik uz Bitef, u praktično istom prostoru, iza „tajnih vrata“ otvoren je Enso, restoran fine kuhinje koji je za kratko vreme osvojio i najrazmaženija nepca. Zbog situacije sa korona virusom, Bitef više od godinu dana ne radi, a Miša se pokazao kao jedan od glavnih boraca za prava domaćih ugostitelja.

Kao i u većini fine dining restorana u Beogradu i u Ensu se na sve moguće načine bore da sačuvaju svoje goste i spasu biznis. U toj borbi, ni u jednom trenutku nisu izgubili pozitivan duh, a razne ideje i načine za prevazilaženje krize od njih prepisuju i mnogo iskusniji restorateri. Zato smo odlučili da baš Enso ove nedelje proglasimo restoranom nedelje, a u toj odluci su nam pomogle i mnoge pređašnje nedelje, meseci i godine uspešnog rada ovog restorana.

U udobnom enterijeru ili zelenoj bašti Ensa uživa se u sezonskim remek delima izvrsnih šefova kuhinje. Jelovnik je dosta sveden i menja se na svakih šest meseci, a kvalitetu sastojaka poklanja se posebna pažnja budući da se jela uglavnom pripremaju od namirnica iz lokalnog uzgoja. Kreativnost i autorki rad šefova Nedeljka i Uroša, vidi se i oseća u svakom jelu. Iako Ensova kuhinja sledi modernu francusku školu, dosta se prepoznaju i uticaji srpske, italijanske i orijentalne kuhinje.

Brancin ili hobotnica, zec, guska ili mangulica, patlidžan ili ravioli - šta god da izaberete definitivno je da ćete ovde dobiti i više od onoga što očekujete. Degustacioni meni šefovi uglavnom kreiraju prema vašim afinitetima, a zanimljivo je i to da je dostupan čak i u deset gangova. Izboru vina se takođe posvećuje posebna pažnja, pa vinska karta može da odgovori na sve izazove sa menija. Uz sve to, posvećenost vlasnika i svog osoblja na pravi način zaokružuje ovu izuzetnu gastronomsku priču.

Još dobrih restorana