Početna»Fino»Restoran nedelje»Osteria Mozzarella
restoran nedelje osteria mozzarella vinski magazin vino finorestoran nedelje osteria mozzarella vinski magazin vino finorestoran nedelje osteria mozzarella vinski magazin vino finorestoran nedelje osteria mozzarella vinski magazin vino fino

Osteria Mozzarella

Uroša Martinovića 31, Beograd
069 750300
www.mozzarella.rs
Osteria Mozzarella na beogradskoj gastro sceni egzistira tek nepunih pet godina, a deluje kao da je tu oduvek. Iza cele priče stoji veoma uigran tim, pravi primer dobro postavljenih partnerskih odnosa i raspoređenih obaveza u jednom restoranu, pa Osteria Mozzarela funkcioniše kao sat, na zadovoljstvo gostiju. Posvećeni trio čine vlasnik Ivica, menadžer Željko i domaćim gastronomima dobro znani šef Dejan Stanković. Osim što inače uspešno rade, jedni su od retkih restoratera u gradu koji su uspeli da završe „korona godinu“ bez debelog minusa na računu.

Kad god je moglo da se radi, restoran je bio pun do poslednjeg mesta, a dok su zbog pandemije bili zatvoreni, oni su i dalje radili, ali na sebi, učestvujući na radionicama i edukacijama iz ugostiteljskog sektora. Možda zato i imaju tako uspešan biznis.

Mi svakako imamo dovoljno razloga da ovaj novobeogradski restoran ovog petka proglasimo restoranom nedelje. Bašta je lepa i udobna, kuhinja otvorena, a ceo ambijent veoma prijatan. Rezervacija je obavezna, jer se slobodan sto ne nalazi lako, naročito predveče. Naravno, laskavu titulu restorana nedelje nijedan restoran ne bi mogao da dobije da mu hranu nije izvrsna, a ovde je možda i više od toga. Prava, autentična italijanska jela, ručno rađena pasta i kvalitetni sastojci ukratko najbolje opisuju popularnu Mozzarelu. Iako se šef Stanković uspešno trudi da baci akcenat na ribu i meso, Mozzarella Osteria ipak ostaje poznata po pasti koja se - na zahtev gosta - priprema u koturu zrelog parmezana. Uz to čaša znalački uparenog vina i već ste u Italiji!

Još dobrih restorana